כיום, רבים מאיתנו חשים שיש לנו הפרעת קשב, וזה הגיוני כי אנחנו נמצאים בתקופה מאוד מוצפת.
כמות הגירויים שאנחנו חשופים אליה היא עצומה. החל בניידים, טלוויזיות, מחשבים וכלה בכמות המידע שנגישה לנו בכל רגע נתון ובעודף היצע לכל צורך שעולה.
אנחנו נדרשים להתנהל במקסימום שלנו בעבודה (שבהרבה מקרים היא תובענית בשעות ובדרישות), להיות הורים מכילים ומחנכים, לתחזק בית על כל המשמעויות, לנהל את עצמנו כלכלית, להיות בני זוג אוהבים, תומכים וקרובים, לנהל חיי חברה וכמובן גם למצוא זמן לפנאי ולטעינה עצמית.
כל זה לכשעצמו מייצר לא מעט מהתסמינים המוכרים של הפרעת קשב - קושי בניהול סדר יום, דחיינות, קושי בקבלת החלטות, קושי בתעדוף, איחורים, חווית הצפה כללית ועוד.
אבל כשמגיעים מתאמנים עם הפרעת קשב מאובחנת וקיצונית (כ-7% מהאוכלוסייה) זה משהו שונה.
הדברים שהם מתמודדים איתם הם בעוצמה ובתדירות אחרת.
חווית החיים שלהם לא פשוטה בכלל.
זה לא רק הצפה חיצונית, זה גם המון הצפה פנימית וקשיים אובייקטיביים שמלווים אותם מילדות.
מרתק אותי כל פעם מחדש לשמוע את החוויה של כל מתאמן.
כל אדם עם הפרעת קשב הוא שונה ומיוחד, עם שילוב ייחודי של תסמינים שחלקם הם תוצאה ישירה של הפרעת הקשב וחלקם התגבשו עם השנים כתוצאה מחוויות שעבר, מהתייחסות הסביבה ומהדימוי העצמי שנבנה בילדות.
יש מתאמנים שמגיעים עם חוויה שהם פוטנציאל לא ממומש, ויש כאלה שחיים בחוויה שהם עצלנים, דפוקים, טיפשים או שמשהו לא בסדר איתם.
ויש כאלו שמגיעים עם הכל יחד.
חלקם סיגלו לעצמם סגנון תוקפני, חלק אימצו סגנון מרצה וחלק החליטו להימנע מכל מה שאפשר (מהפחד להיכשל).
למרות שכולם סובלים מאותה אבחנה ADHD, השונות כל כך גדולה שזה מדהים.
אבל אחד הדברים שאני רואה כמעט אצל כל המתאמנים שמגיעים אליי זה פער גדול בין היכולת שלהם לראות מה ״לא״ לבין הקושי לראות מה ״כן״. לרובם קשה לראות את הצד ההפוך של ההפרעה ולהכיר בעוצמות ובכוחות המיוחדים שלהם והם מתייחסים ליכולת חריגה שלהם כמובנת מאליה (כמו יצירתיות, תושייה, חוכמה, תשוקה, יכולת נתינה, אהבת האחר ועוד)
כאילו שהצלחות לא נדבקות אליהם אלא קורות בפוקס, חד פעמי, כי במקרה היה כך וכך. אבל לא בזכותם ולא בזכות יכולות שלהם.
אני מזמינה אתכם, כל מאותגרי הקשב, לנהל פנקס יומי שבו תרשמו כל יום משהו אחד שעשיתם שאתם גאים בעצמכם / עוצמה אחת שבאה לידי ביטוי היום / תודה אחת לעצמכם על משהו טוב שעשיתם.
זה לכשעצמו חלק מעבודה אישית שאתם יכולים להעניק לעצמכם כמתנה .
ואם אתם רוצים עוד כלים לנהל את הפרעת הקשב שלכם, בין אם היא מאובחנת או לא, בין אם היא קיצונית או לא - אני מזמינה אתכם להגיע לאימון קוגניטיבי, ממוקד מטרה, קצר טווח ואפקטיבי.
אני כאן באהבה ועם הרבה קשב לכל אחד בדיוק כפי שהוא, נטע